you're reading...
Penting Ga Penting...

…it’s simple :)

Kenapa kita jatuh cinta dengan seseorang dan kenapa orang lain mencintai kita, menganggap kita adalah pilihannya yang terbaik? Pernahkah terpikir bahwa ada kemungkinan dia atau kita jatuh cinta  karena alasan-alasan sederhana yang dia atau kita lakukan? Alasan-alasan sederhana yang akan membuat kita tersenyum-senyum sendiri saat mendengarnya.. atau membuatnya tersenyum saat kita mengatakannya?

Seperti yang diucapkan oleh Harry Burns pada Sally Albright, di dalam film fenomenal, When Harry Met Sally, berikut ini:

I love that you get cold when it’s 71 degrees out. I love that it takes you an hour and a half to order a sandwich. I love that you get a little crinkle above your nose when you’re looking at me like I’m nuts. I love that after I spend the day with you, I can still smell your perfume on my clothes. And I love that you are the last person I want to talk to before I go to sleep at night. And it’s not because I’m lonely, and it’s not because it’s New Year’s Eve. I came here tonight because when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible.

Dan ketika kita memilih untuk menjalani sepanjang sisa hidup bersama seseorang, sebenarnya kita hanya membutuhkan sebuah janji yang sederhana, untuk hal-hal yang sederhana saja. Tak perlu janji-janji muluk, tapi janji sederhana seperti yang dibilang Adam Sandler di filmnya, The Wedding Singer, berikut:

I wanna make you smile WHEN YOU GET SAD
Carry you around when your arthritis is bad
All I wanna do is grow old with you.
I’ll get you medicine when your tummy aches
build you a fire if the furnace breaks
Oh it could be so nice, growin old with you.
I’ll miss you, kiss you, give you my coat when you are cold.
Need you, feed you, I’ll even let you hold the remote control.
So let me do the dishes in OUR kitchen sink
Put you to bed when you’ve had too much to drink.
Oh I could be the man THAT GROWS OLD old with you.
I wanna grow old with you.

Sebenarnya cinta adalah hal yang sederhana. Karena penikmat-penikmatnyalah, cinta terasa complicated and terrifying.

So, let’s keep it simplebecause I think, it’s more beautiful that way… 😀

Advertisements

About Lala Purwono

Dreamer. Writer. Lover. Follow her twits @lalapurwono.

Discussion

5 thoughts on “…it’s simple :)

  1. Yes …
    Love is so Simple …. ( I think …)

    Posted by nh18 | May 19, 2008, 12:26 pm
  2. Yup, semua balik lagi kepada apa yang kita inginkan. Jika kita ingin menjadikannya sederhana, sesederhana rasa cinta itu sendiri, maka itu lah yang kita dapat. Tapi jika ingin membuatnya menjadi complicated, maka tak hanya cinta hasa yang complicated, maka hidup kita pun tak kalah complicated nya 🙂

    Posted by 'B' aka Rere | May 22, 2008, 6:16 am
  3. Lala,,, Life is much more than a fairy tales or some stupid romantic moive..
    Nothing is ever like the scene!
    Wake up girl!

    Posted by niaalive | May 22, 2008, 8:42 am
  4. Om & B:
    we ruined its simplicity… ya, ya.. salah kita sendiri yaah…
    Nia:
    sometimes, movies were made from real lives, Babe…
    and somehow, believe it or not, we could learn from them. It’s ironic, but real! 🙂

    Posted by jeunglala | May 23, 2008, 9:37 am
  5. Mba Lala…

    Aku terkesan dengan tulisan mba….gw tersentuh banget…semua tulisan gw baca….gw suka ” dear my self, Cemburu, Mencintai dan dicintai,,,” bisa ga di bikin novel aja??? pasti gw org pertama yang akan membeli..

    keep writing…I want to read more story..

    Hug

    Hai, Dede…
    Makasih ya buat pujiannya. Actually, saya udah punya satu buku terbitan Grafidia, judulnya The Blings of My Life yang merupakan adaptasi dari blog ini… Minggu depan, InsyaAllah akan keluar lagi buku berikutnya, judulnya Life Talks. Email me for more detail ya, De…. 🙂
    Makasih….

    Posted by dede | June 17, 2009, 7:59 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Catatan Harian

May 2008
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Celotehan Lala Purwono

%d bloggers like this: